Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Χειροποίητα χριστουγεννιάτικα στολίδια!

Είναι πλέον σίγουρο! Οι μέρες πριν και κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων είναι οι αγαπημένες μου! Τότε είναι που θέλω να κατασκευάσω ότι ιδέα βρω στο ίντερνετ, τότε είναι που θα σκεφτώ τις πιο δημιουργικές και όμορφες προτάσεις και τότε είναι που θα με πιάσει μια αγάπη για το μέρος που λέγεται...κουζίνα (άλλο να φτιάχνεις ζαχαρόπαστα και άλλο να φτιάχνεις μπιζέλια). Το κομμάτι που με γεμίζει περισσότερο όμως, απ' όλη αυτή τη διαδικασία είναι το να προσφέρεις αυτό που έχεις φτιάξει με τόση αγάπη και προσοχή σε αγαπημένα σου πρόσωπα. Απίστευτο συναίσθημα. Και μόνο γι' αυτό συνεχίζω ακάθεκτη και σας προτείνω τις ιδέες μου!


Τι θα χρειαστούμε:
  • Πηλό ή ελαφροπηλό (το βρίσκετε σε βιβλιοπωλεία, μαγαζιά με κατασκευές, μαγαζιά με ψιλικά)
  • Τέμπερες ή νερομπογιές σε χρώματα τις επιλογής σας
  • Ατλακόλ
  • Κορδέλες και χρυσόσκονες σε χρώματα τις επιλογής σας
  • Σπάγγο
  • Καλουπάκια με χριστουγεννιάτικα σχέδια
  • Κουκουνάρια μικρά
  • Κουδουνάκια

Στολίδι Νο.1

 Παίρνουμε τον ελαφροπηλό (είναι καλύτερος γιατί πλάθεται πιο εύκολα και έχει λιγότερο βάρος) και τα καλουπάκια και φτιάχνουμε το αρχικό σχήμα τον στολιδιών, όπως φτιάχνουμε τα κουλουράκια και τα αφήνουμε να στεγνώσουν. Δεν ξεχνάμε να φτιάξουμε στην κορυφή μια τρύπα για να περάσει ο σπάγκος. Στη συνέχεια, μέσα σε ένα μπολ, αναμιγνύουμε  λίγη τέμπερα της επιλογής μας με ατλακόλ και βάφουμε τη μια πλευρά των στολιδιών και κατευθείαν ρίχνουμε από πάνω χρυσόσκονη του ίδιου χρώματος(η ποσότητα χρυσόσκονης που θα ρίξουμε εξαρτάται από το πόσο θέλουμε να γυαλίζει το στολίδι μας). Μόλις στεγνώσουν, τα γυρίζουμε από την άλλη και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία. 
Ακολουθεί το δέσιμο με σπάγκο. Αφού το περάσουμε από την τρύπα το δένουμε κάνοντας μία πολύ μικρή θηλιά. Από το σημείο εκείνο ξεκινάμε με το σπάγκο που έχει μείνει μία δεύτερη θηλιά από την οποία θα κρεμαστεί το στολίδι. Τέλος, στο σημείο που δένει η πρώτη θηλιά κάνουμε ένα φιόγκο με κορδέλα και περνάμε με κλωστή ένα κουδουνάκι. Έτοιμα τα στολίδια!

Στολίδι Νο. 2

 Παίρνουμε ένα κουκουνάρι και βάφουμε τη μια πλευρά με λίγη τέμπερα της επιλογής μας αναμιγμένη με ατλακόλ και κατευθείαν ρίχνουμε από πάνω χρυσόσκονη του ίδιου χρώματος(η ποσότητα χρυσόσκονης που θα ρίξουμε εξαρτάται από το πόσο θέλουμε να γυαλίζει το στολίδι μας). Μόλις στεγνώσει, το γυρίζουμε από την άλλη και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία. 
Ακολουθεί το δέσιμο με σπάγκο. Με το κουκουνάρι είναι λίγο πιο δύσκολη η διαδικασία. Προσπαθούμε να περάσουμε τον σπάγκο από τα κενά του σημείου και μόλις περάσει από όλο το κουκουνάρι, κάνουμε ένα σφιχτό κόμπο ακριβώς πάνω στο κουκουνάρι. Στο σημείο εκεί, φτιάχνουμε ένα φιόγκο. Στη συνέχεια, αφήνουμε λίγο σπάγκο κενό και μετά φτιάχνουμε την θηλιά από την οποία θα κρεμαστεί το στολίδι.  Τέλος, στο σημείο που δένει η πρώτη θηλιά κάνουμε ένα φιόγκο με κορδέλα και περνάμε με κλωστή ένα κουδουνάκι. Έτοιμα και αυτά τα στολίδια!

Συνεχίζεται....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου