Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Διάβασμα μετά...μουσικής!



   Η ακρόαση μουσικής μπορεί να βοηθήσει τη διαδικασία διαβάσματος και ιδιαίτερα σε κρίσιμες περιόδους εξετάσεων. Αυτό συμβαίνει, γιατί ορισμένα είδη μουσικής βοηθούν στην μείωση του στρες.
Μάλιστα μέσα από  έρευνα που έγινε σε εθελοντές μαθητές την ώρα που μελετούσαν και άκουγαν μουσική, βρέθηκε ότι αυτοί ήταν πιο ήρεμοι κι ευχαριστημένοι και περισσότερο συγκεντρωμένοι.

Πιο κάτω παρουσιάζονται μουσικές επιλογές που βοηθάνε στη συγκέντρωση και στη μείωση του άγχους:
  • Κλασσική μουσική: Σονάτες και συμφωνίες του Μπαχ (πατήστε εδώ), του Μότσαρτ (πατήστε εδώ), του Μπετόβεν (πατήστε εδώ), του Pachebel (πατήστε εδώ) και του Grieg (πατήστε εδώ
  • New Age musicSecret Garden (πατήστε εδώ), Kobialka (πατήστε εδώ)
  • Αmbient musicCafe del Mare (πατήστεεδώ)
Καλό..διάβασμα!

Πηγή:http://www.emedi.gr

2 σχόλια:

  1. Κι εγώ θυμάμαι τον εαυτό μου ως μαθήτρια να διαβάζω αλλά και περισσότερο να σχεδιάζω μετά μουσικής! Στο γυμνάσιο περισσότερο ξένη μουσική και ραδιόφωνο. Μετά είχα την ανάγκη μόνο από μουσική χωρίς λόγια να με επηρεάζουν. Αγαπημένη μου επιλογή στο Λύκειο οι Σλάβικοι χοροί του Μπραμς! Παρόλο που είμαι πιανίστρια επιλέγω πάντα ορχηστρική μουσική για χαλάρωμα.
    kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η μουσική παίζει πάντα στο background όταν θέλω να χαλαρώσω και όταν θέλω να συγκεντρωθώ (διαφορετική κάθε φορά βέβαια). Εννοώ μουσική χωρίς στίχους. Οι στίχοι με αποσυντονίζουν. Και τα μουσικά ακούσματα που μας προτείνεις είναι από τη μουσική που μου αρέσει να ακούω.

    Φιλιά xxx

    ΑπάντησηΔιαγραφή